• Hoogwaardige kwaliteit
  • Levering binnen 24 uur mogelijk
  • Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om u te voorzien van advies op maat."

Dranghekken

Een ruim assortiment bij Dranghekken Nederland

We hebben een ruim assortiment dranghekken met een goede mix van prijs, kwaliteit en gewicht. Door dit variërende aanbod is er voor iedere situatie een juist dranghek te vinden. Door de ervaring die we in de loop van de tijd hebben opgedaan weten we precies wat we moeten aanbieden aan onze klanten.

Verschillende types

Er zijn verschillende soorten dranghekken met een wisselend aantallen spijlen, variërend van 9 - 12 -16 en 19 stuks. Hoe meer spijlen er in de dranghekken zitten, des te stugger het model is. Wanneer er meer spijlen in de dranghekken zitten dan is het minder goed mogelijk om er doorheen te klimmen. Dat maakt sommige modellen weer kindvriendelijk.

Maar ook qua type poten zijn er verschillen. Zo hebben we dranghekken met ronde poten of v-poten. De v-poten hebben als groot voordeel dat ze goed achter elkaar te stapelen zijn. De dranghekken met deze poten kunnen dan ook perfect gestapeld worden. Bij de ronde poten is dat niet het geval. Deze poten verspringen als ze achter elkaar worden gezet. Dat betekent dat dranghekken met deze poten minder efficient gestapeld kunnen worden en dus meer ruimte innemen bij opslag en/of transport. Het voordel van de ronde poot zich hem in de stevigheid. Deze poten zijn over het algemeen veel degelijker gemaakt, zodat ze ook niet snel stuk gaan bij gebruik. Dranghekken met V-poten zijn wel kwetsbaarder bij intensief gebruik.

Daarnaast zit er nog verschil in het materiaal dat wordt gebruikt bij de fabricage. Over het algemeen worden de dranghekken gemaakt van gegalvaniseerd staal, maar de frames varieren weer in materiaaldikte en diameter. De combinatie van deze twee factoren zorgt voor de stevigheid van het dranghek. Daarnaast hebben ook kunststof dranghekken en watergevulde barriers in het assortiment. De markt voor deze gerecyclede kunststof producten wordt steeds groter.

Welke soorten er allemaal zijn met alle voordelen en nadelen kunt u uitgebreid teruglezen op de onderstaande pagina per product. Daarnaast bevat de pagina een vergelijkingstabel om de verschillen overzichtelijk te maken voor u.

Persoonlijk advies

Bekijk rustig alle type dranghekken op onze site. Wil u graag persoonlijk advies of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar.

Een dranghek met 9 spijlen? Of toch met 19 spijlen? Alles is mogelijk.